top of page

Gedurende mijn hele carrière heb ik veel geschreven, van marketingcommunicatieplannen, politieke partijprogramma’s, subsidieaanvragen en visiedocumenten tot advertentieteksten, Cd boekjes, webcontent en social media posts. Ik durf van mezelf ook wel te zeggen dat ik een talent heb voor het schrijven van geestige sinterklaasgedichten. Na mijn echtscheiding in 2014 had ik het één en ander te verwerken en vond ik veel heil in het opschrijven van mijn gedachten en gevoelens. Het creëerde ruimte in mijn hoofd en gaf me nieuwe inspiratie. Ik begon een Blog om een deel van mijn hersenspinsels te delen met mijn directe omgeving. Tot mijn eigen verbazing werden mijn blogs gelezen en erg gewaardeerd. In de jaren daarna ben ik meer en meer voor mezelf gaan schrijven en gaan delen. Mijn lezers spoorden mij steeds vaker aan om hier iets mee te gaan doen.
 

In 2019 besloot ik om mijn schrijfwerk te professionaliseren en mezelf ook als creative copywriter 'in de markt' te zetten. Gebruikmakend van mijn zorgvuldig opgebouwde netwerk, vond ik mijn eerste opdrachten en de eerste plekken voor mijn columns. Het begon met het schrijven van het lustrumboek voor Hockeyclub Bloemendaal. Ik heb geen dag in mijn leven gehockeyd, maar ik beet me vast in het onderwerp en ik krijg nog steeds complimenten vanuit de vereniging. Ik zit inmiddels in de redactie van het magazine van de club. Sinds 2021 schrijf ik advertorials en columns voor de regionale glossy Leven! Haarlem. Daarnaast ben ik al een aantal jaar betrokken bij de Swim to Fight Cancer Haarlem. Voor hen interview ik deelnemers en sponsoren, teneinde nieuwe sponsoren te inspireren. Ik schrijf artikelen en een column voor het magazine van de Dierenambulance Amsterdam en sinds kort voor het laatste Nederlandse onafhankelijke muziektijdschrift De Nieuwe Muze. Ik schrijf columns en artikelen in opdracht, maar schrijf ook mijn eigen stukken die ik publiceer op mijn eigen website en deel via social media. Uiteraard is er ook een boek in de maak, maar dat vindt natuurlijk in het diepste geheim plaats.
 

Het afgelopen halfjaar was ik als copywriter in dienst van Firma Twist in Amsterdam, waar ik mij heb ingezet voor hun clientèle bij het verwezenlijken van hun maatschappelijke doelen en het vergroten van hun maatschappelijke impact. In deze functie heb ik veel ambtelijke en wetenschappelijke rapporten geredigeerd en soms zelfs herschreven en heb ik ondernemers geïnterviewd die het ondernemen naar nieuwe hoogten wilden brengen. 
 

De kunst van het schrijven, is het vinden van de juiste balans tussen het delen van informatie en het overbrengen van een boodschap. Een verhaal is voor een ander pas écht interessant als hij zich herkent in wat hij leest. Dat vraagt meer om een goede schrijftechniek dan om een goede leesstrategie. Toen ik onlangs mijn zoon hielp met zijn schoolwerk moest ik weer eens pijnlijk constateren dat begrijpend lezen toch écht begint bij begrijpbaar schrijven. 
 

Laat mij u helpen met het overbrengen van uw boodschap, met het schrijven van inspirerende verhalen, interviews met belangwekkende mensen, het schrijven van een pakkende column of het produceren van podcasts. Ik kan uw specialistische teksten redigeren tot een begrijpbaar geheel, zonder dat er iets aan inhoud verloren gaat. Laat mij uw online en offline content beheren en actualiseren. Als copywriter schrijf of herschrijf ik niet alleen teksten, maar denk ook mee met het creatieve proces.

bottom of page