Mark Doorn

Als we onszelf voorstellen aan anderen beginnen we eigenlijk altijd met te vertellen wat we doen. Nu is het natuurlijk zo dat we ook wel een beetje zijn wat we doen, maar het feit dat ik van oorsprong musicus ben, al bijna 20 jaar als zelfstandig ondernemer door het leven ga, al heel lang politiek actief ben, schrijf en tegenwoordig ook nog mantelzorger ben, zegt nog vrij weinig over wie ik nu écht ben. U weet nu in elk geval wat ik doe en gedaan heb, althans in grote lijnen....

Ik werd geboren één dag voor kerst in het jaar 1970. Het was een half bewolkte dag met een matige wind uit het noordoosten. De gemiddelde temperatuur die dag lag rond de -4 graden Celsius.

Mijn vader was horecaman, mijn moeder huisvrouw en ik heb twee oudere broers, ook beiden zelfstandigen. 

Wie mij kent zal me hoogstwaarschijnlijk omschrijven als de goedlachse bourgondiër, intens, tikkeltje eigenwijs, vrijdenker, vaak in voor een praatje (of twee) en nooit te beroerd om iets voor een ander te doen. Dat ben ik inderdaad....ook....

Toch is er meer...een kant die niet veel mensen kennen, vooral omdat ik die kant gewoon niet zo snel en niet aan iedereen laat zien. Ik las laatst een mooi artikel over de extraverte introvert. Daar herken ik veel in...heel veel. Graag alleen maar niet graag eenzaam was wel één van de meest herkenbare zinsneden die ik daarin las. 

 

Ik heb de stilte vaak nodig om mijn razendsnel werkende hersenen tot rust te brengen en de boel te ordenen in mijn hoofd. Gelukkig heb ik mijn uitlaatkleppen en vind ik steeds beter de gezonde balans tussen doen en niets doen. De belang-rijkste uitlaatklep is voor mij het schrijven. Ik schrijf over dingen die ik meemaak, die me bezig houden, verwonderen, interesseren, verbazen, ergeren en die me een beetje in contact houden met de wereld. 

Ik woon in een heel bijzonder stukje Nederland, heb een geweldige zoon, lieve vrienden en twee superleuke honden, zoek graag de natuur op en ben met enige regelmaat te vinden op de golfbaan. Ik geniet van het leven, ondanks de rare wereld waarin we leven. 

Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken (Marcus Aurelius 121-180)

 

KHM_4749.jpg
                            foto: Hilde de Wolf
Verbinding maken ?

Mail me op:  mail@markdoorn.nl