top of page

In gesprek met….Ruud de Graaf

 

Eigenlijk zouden zij vorig jaar al meezwemmen, maar door de blauwalg in Het Spaarne bleef het bedrijfsteam van Vanhier Accountants & Adviseurs droog. Dit jaar de herkansing. Voor directeur / eigenaar Ruud de Graaf past deelnemen aan een evenement als de Swim to Fight Cancer geheel in de bedrijfspolicy van Vanhier. Ruud wil zijn mensen vitaal en betrokken houden: “Er wordt hier hard gewerkt, daar mag wat tegenover staan. Naast een goed salaris vinden wij hier het sociale aspect van werken minstens zo belangrijk. Hier zijn onze kantoren ook op uitgezocht en ingericht. Naast gezellige feestjes is samen sporten, eigenlijk altijd in combinatie met een goed doel, onlosmakelijk verbonden met het werken hier.”

 

Ruud richtte, na zijn jaren bij Flynth, zijn eigen Accountants & Adviesbureau op. Met inmiddels vier vestigingen in Haarlem, Alkmaar, Zaandam en Amstelveen en zo’n 80 medewerkers heeft Vanhier aardig wortel geschoten in Noord-Holland. Het werkveld van Vanhier reikt echter veel verder dan dat. Bijzonder trots is De Graaf op het lidmaatschap van MSI, een internationale netwerkorganisatie waar maar twee bedrijven per land lid van mogen zijn. “Hierdoor blijft de club klein en kennen we elkaar allemaal op persoonlijke titel. Dit maakt het werken op internationale schaal erg prettig.”

 

Via de buurtApp hoorde Ruud en zijn vrouw van de Swim to Fight Cancer. Geen seconde heeft hij getwijfeld om een team samen te stellen voor dit, zoals hij zelf zegt, ‘ultieme doel’: “uiteindelijk zal goed onderzoek leiden tot het vinden van goede behandelmethoden voor kanker.” Ruud verloor op 16 jarige leeftijd zijn eigen vader aan een hersentumor en moest zichzelf al vrij jong staande zien te houden in de wereld. Het heeft hem gemaakt tot wie hij is, de gezonde combinatie van een harde werker en een echte levensgenieter.

 

Hij en zijn team zijn zeer gedreven. Een echte zwemmer is hij nooit geweest, maar wel een waterrat. Met enige regelmaat zoekt hij de zee op om te surfen. Het team was binnen no-time samengesteld: “inhoudelijk hebben we het nauwelijks besproken, maar er was een aantal teamleden dat stond op deelname. Iedereen heeft zo zijn eigen persoonlijke redenen om juist aan de Swim mee te doen.” Ze hebben met elkaar getraind in het Wed in Overveen en zelfs hun eigen bedrijfszwempakken laten maken. Dit jaar neemt Vanhier deel met één team: “wellicht dat we volgend jaar een tweede team gaan samenstellen en nodigen wij daarvoor een aantal van onze vaste opdrachtgevers uit.”

bottom of page