top of page

In gesprek met….Wesley de Jong

Wesley de Jong, directeur van De Ruijtermeubel in Cruquius is een fanatiek sporter. Hij liep onder meer de Amsterdamse Marathon en de Dam tot Damloop. Maar hij zwemt ook, afgelopen week nog in de zee bij Langvelderslag. Wesley zwemt niet zomaar af en toe, maar de hele winter door…buiten, in natuurwater. Natuurlijk springt hij ook in het Spaarne op 18 september, samen met (tot nu toe) vijf collega’s. Hij probeert nog twee collega’s te charteren om twee complete teams te kunnen inzetten. Met vijftig medewerkers binnen het bedrijf moet dat zeker lukken.
 

Via één van zijn oud-medewerkers kwam hij in contact met Mariëlle en hoefde geen seconde na te denken toen zij hem vroeg dit goede doel te steunen: “In eerste instantie steunen wij als bedrijf
graag lokale initiatieven. Swim to Fight Cancer is én een mooi doel én een mooi sportevenement,
daar loop ik zeer warm voor.”


In zijn eigen inner circle heeft hij gelukkig nog heel weinig te maken gehad met mensen die getroffe zijn door kanker. Onlangs hoorde hij van kennis dat er een hersentumor bij haar was ontdekt: “dan voer je ineens gesprekken over testamenten zo…heel onwerkelijk.” Eén van zijn medewerkers werd getroffen door darmkanker, maar is gelukkig al weer een tijdje in goede gezondheid aan het werk.

 

Wesley weet hoe belangrijk je gezondheid is en dat er niet genoeg onderzoek gedaan kan worden naar allerlei vreselijke ziektes en aandoeningen. In zijn eigen familie komen veel hart- en vaatziekte voor en zelf moet hij erg op zijn cholesterol letten. Onlangs verhuisde hij met zijn gezin vanuit Amsterdam naar het rustige Hillegom. Los van wat verbouwingsongemakken geeft deze move veel rust en lukt het hem hier, met de zee om de hoek, veel beter om zijn hoofd leeg te maken en zijn gezondheid aandacht te blijven geven.

Stress vermijden is voor ondernemers in deze tijd best ingewikkeld. Zowel hij als zijn vrouw, die een
sportschool runt, hebben last van personeelstekort en problemen met leveranties. Ook merken ze
dat ook hun clientèle, onder invloed van de corona crisis een wat korter lontje heeft gekregen. Toch
hebben ze tijdens de pandemie veel goede zaken kunnen doen en waren blij dat ze iets konden
bijdragen aan het levensgeluk van al die mensen die noodgedwongen thuis moesten blijven en hun huis zijn gaan herinrichten.

De Ruitermeubel had al in 2020 mee willen doen, maar toen was de swim helaas geannuleerd. Dit
jaar de herkansing! De Ruitermeubel doneert symbolisch voor elke klant € 10,-. Het bedrijfsteam
bestaat nu uit 4 vrouwelijke en 2 mannelijke leden….dus heren!?


Op de vraag of De Ruitermeubel had nagedacht om ook een ‘vaste klanten’ team in te zetten, keek
Wesley even omhoog, alsof hij wou zeggen: “wat een goed idee”. Het is nog geen half juli en dus nog alle kans om mensen in te schrijven. Hopelijk zijn er nog veel meer gedreven ondernemers die een sportieve en financiële bijdrage willen leveren aan onze derde editie van Swim to Fight Cancer. 

bottom of page