top of page
Search

Woef !

Updated: Feb 5

Het maakt eigenlijk niet meer uit hoe je wordt geboren. Op een zeker moment mag je bepalen waarmee je jezelf identificeert. Na tweeënvijftig jaar begin ik zo langzamerhand steeds meer moeite te krijgen met mensen. Mensen zitten elkaar voornamelijk in de weg. Natuurlijk in het verkeer, maar ook gewoon als je op de Lage Vuursche wandelt met je kind en je hondjes, bij de supermarkt of op je werk. Als je wieg net aan de andere kant van die grens stond of je in een verkeerde stam was geboren, mag de ander je hersens inslaan en dan woon ík ook nog eens in een land waar, als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, er altijd iemand klaarstaat om die eraf te hakken.


Politici, zowel lokaal als nationaal, hebben het niet meer in zich om een goed inhoudelijk debat te voeren en maken elkaar dus maar liever uit voor rotte vis. Op radio en TV, in de krant en op social media neemt iedereen elkaar voortdurend de maat en weet iedereen het altijd allemaal beter. De helft van mijn generatie gaat scheiden en degene tegen wie we ooit zo liefdevol "ja" zeiden en aan wie we eeuwig trouw beloofden, is ineens onze grootste vijand geworden.

Misschien is dat hele 'woke' denken niet eens zo gek en ga ik, in het kader van de 'Vrijheid van Identiteit', mezelf voortaan identificeren als hond. Ik zou een leuk bazinnetje uitkiezen die me de hele dag onvoorwaardelijke liefde en aandacht geeft, die wel achter mijn oor krabt, maar niet aan mijn hoofd zeurt. Eén die met mij speelt en knuffelt, mij de hele dag, iedere dag, verzorgt, voert en me het grootste deel van de dag met rust laat. Ik word niet meegesleept naar allerlei verschrikkelijke verjaardagen en feestjes, maar mag lekker in mijn mandje op het huis passen. Prima!


Als hond hoef je alleen nog maar hondenbelasting te betalen, hoewel men hier al in veel gemeentes vanaf is gestapt. Dit in verband met de gelijkheid tussen hond en kat. Als hond mag je gewoon de hele dag in je blote reet lopen en overal je behoeften doen. Je mag ongegeneerd aan de kontjes van leuke teefjes snuffelen, zonder dat je wordt aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag. Je hoeft geen vermoeiende discussies meer te voeren en als je het ergens niet mee eens bent of iets je niet zint dan blaf je een keer, laat je je tanden zien of bijt je letterlijk van je af. En dat alles zonder dat je beticht wordt van een agressieve communicatiestijl.


Even voor alle duidelijkheid: ik laat me niet aanlijnen, noch muilkorven en sta onder niemands appèl. Sta er ook niet van te kijken als ik me de ene dag identificeer als Golden Retriever en de volgende dag als Pitbull. Okay, je eet iedere dag hetzelfde en je moet het doen met alleen maar water. Maar goed, dat is eigenlijk maar een kleine opoffering ten opzichte van al die worstelingen waar je de hele dag als mens mee te maken hebt, en dan wonen wij nog wel in het allermakkelijkste deel van de wereld...het kan altijd erger. En oh ja, als je mij mishandelt of verwaarloost, dan loop ik gewoon weg, chip of niet....ik red me wel!

73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page