top of page
Search

D-Day

Updated: Feb 5

Na het stukje over mijn digitale dating ervaringen, kan ik natuurlijk niets anders dan ook een stukje schrijven over mijn 'real life dating' belevenissen, als gevolg van dat online gedoe. Er komt namelijk een moment dat je moet besluiten of je elkaar, na die Q&A sessies via Whatsapp of Messenger, gaat ontmoeten!

Dit stelde mij als echte gentleman nog best voor een dilemma, zeker in een tijd waarin het als man nog best lastig is om je positie te bepalen ten opzichte van 'de vrouw'. De ouderwetse man in mij zei dat ik best het initiatief mocht nemen. Een vrouw wil tenslotte toch veroverd worden. De moderne man in mij wil een vrouw ook weer niet te snel en te haastig in verlegenheid brengen en over een grens laten gaan terwijl ze daar nog niet helemaal aan toe is. Je wilt niet te 'eager' en te 'desperate' overkomen maar ook zeker niet te afwachtend en te nonchalant.

Nu heeft zeker niet iedere 'online match' geleid tot een heuse afspraak in het 'normale' leven, toch heb ik enkele malen de stoute schoenen aangetrokken en daadwerkelijk ontmoetingen gehad met vrouwen die kennelijk ook iets in mij moeten hebben gezien. Afgaand op mijn gevoel nam ik in het ene geval het initiatief en liet ik dat een andere keer weer bij haar.

Dan rijst natuurlijk direct de vraag, waar je elkaar dan gaat zien en op welke wijze. Thuis? Dat schept misschien wel te hoge verwachtingen of boezemt een vrouw angst in dat er dan ook 'overnacht' moet gaan worden. Ik weet dat ík daar niet van ben, maar dat weet zij natuurlijk niet! Als de vrouw wél de intentie heeft om op een eerste date all the way te gaan en ik neem na een gezellige avond afscheid en ga naar huis, kan dit ook weer leiden tot teleurstellingen. Om nu als teleurstelling de geschiedenis in te gaan, dat wil ik nu ook weer niet....klik of geen klik. Toch zegt een huis en met name de inrichting, verzorging en de sfeer van een huis veel over iemand en voor mij direct iets over een mogelijke toekomst samen. Ik ben nogal netjes en heb het altijd wel voor elkaar gekregen dat mensen zich direct thuis voelen in mijn huizen. Uiteindelijk kwam ik wel eens bij iemand thuis, meestal ná een eerste date en knapte vaak direct af op de RTL4-achtige Eigen Huis en Tuin inrichting, zonder ook maar één persoonlijk tintje. Een heuse No Go voor mij.


Tip 1: als je dan toch bij jou of bij de ander thuis afspreekt, maak dan direct duidelijk wat je bedoelingen en verwachtingen wel en niet zijn!


Veel veiliger is het om af te spreken op neutraal terrein. Omdat je toch goed voor de dag wilt komen, heb je de neiging ergens af te spreken in de horeca, op een plek waar je vaker komt. Gewoon, omdat je weet dat ze daar goeie (en warme) koffie serveren, een leuke menukaart hebben, fijne bediening en een prettige atmosfeer. Het risico daarvan is dat de bediening, met wie je vaak toch wel iets van een band hebt opgebouwd, je weer ziet binnenkomen met date nummer zoveel, een tikkeltje gênant. Erger nog is de kans dat je andere bekenden tegenkomt die het betreffende etablissement ook frequenteren. Tip 2: als je op een eerste date gaat eten, moet je wel echt zeker weten dat het gezellig gaat worden. Weglopen ná het voorgerecht is echt geen optie. Iets drinken in geval van twijfel is veel verstandiger. En dan nog eerder koffie dan een wijntje! |

Door mijn woonsituatie is het strand een zeer goed alternatief....zou je denken. In het geval van een leuke eerste date is dat ook zeker het geval. Edoch....ik heb helaas ook mee moeten maken dat ik na 5 minuten al spijt had dat ik die afspraak überhaupt had gemaakt. Dan moet je toch nog minimaal een halfuur heen en een halfuur terug lopen op dat strand (een forse regenbui zou nog uitkomst kunnen bieden), en aansluitend zal er dan toch ook nog wat gedronken moeten worden. Uiteindelijk komt aan zo'n date ook wel een eind maar zo voelt dat op dat moment niet....


Tip 3: doe het gewoon niet...tenzij je ook hier weer zeker weet dat je de tijd samen goed door gaat komen.


Naar de film, een concert of theater? Klinkt leuk, misschien zelfs wel romantisch...maar anderhalf tot twee uur stilzitten naast elkaar is nu niet echt de manier om elkaar wat beter te leren kennen. Het zegt natuurlijk wel iets over de smaak van de ander. Voor mij is het toch wel heel belangrijk dat je een beetje van dezelfde dingen houdt, kunt lachen om dezelfde soort humor, kunt genieten van dezelfde muziek en bij dezelfde soort films een doos tissues nodig hebt. Stel je nu toch eens voor dat je jezelf ineens aantreft in de Amsterdam Arena bij een concert van De Toppers, omdat je jezelf van de beste kant wilt laten zien en haar ervan wil overtuigen dat je jezelf voor een avond best kunt aanpassen aan haar smaak....brrrr.


Tip 4: bewaar een dergelijk uitje voor date 4 of 5 op het moment dat je zeker weet dat je niet een avond hoeft af te dalen in de hel!


Mijn meest recente 'real life date' had plaats zo'n 200 kilometer van huis, heel veilig dus! Een lange afstandsrelatie dan maar? Nee hoor, we wonen 5 minuten fietsen van elkaar vandaan, maar ik was er op vakantie en zij was voor haar werk in de buurt. Na de inventarisatie van de wederzijdse interesses, hobby's, muzieksmaak, favoriete cabaretiers, do's and don'ts, opstekers en afknappers, durfden we het aan om, op haar initiatief, af te spreken. Ik koos het restaurant en had er het volste vertrouwen dat een avondvullend programma, inclusief eten dus, niet zou leiden tot pijnlijke stiltes, klam zweet en momenten van diepe spijt.

Al met al heb ik wisselende ervaringen met het 'real life daten'. Ik heb er enerzijds diverse leuke vriendinnen én anderzijds zeer leerzame momenten aan overgehouden. Mijn hobby zal het in elk geval nooit worden.

Gouden tip: die heb ik niet! Je zult het zelf maar moeten ervaren....en vooral bedenken dat het leven als single ook prima is en je leven niet afhangt van het wel of niet hebben van een relatie.

125 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page