top of page
Search

Gelukkig.....Nieuwjaar....

Daar leef je dan het hele jaar naar toe. Ik vind dat hele Oud&Nieuw toch wel een beetje een deceptie geworden. Nu zou je natuurlijk kunnen zeggen dat ik er van baal dat ik nooit word uitgenodigd op leuke feestjes en er daarom zo'n hekel aan heb. Dat ligt iets genuanceerder. Ik heb vroeger, in mijn oude Bethanienklooster, zelf vaak Oud&Nieuw feestjes georganiseerd. Dat waren echt wel leuke feestjes......tot de klok van 00.00 uur.

Elkaar dan allemaal een gelukkig nieuwjaar toewensen is dan ook nog wel leuk. Maar dan....dan dooft het allemaal een beetje als een nachtkaarsje uit. Tegenwoordig moet iedereen dan natuurlijk meteen ook via zijn mobiele unit de hele wereld een gelukkig nieuwjaar toewensen. Er wordt ge-Appt, ge-Facebooked, Face-timed, Skyped, zelfs ouderwets gebeld en ge-SMS'ed alsof het een lieve lust is. Er gaan mensen de straat op...want 'leuk...vuurwerk'...en dan is de sfeer van samenzijn voor mij helemaal weg en is het wachten geblazen tot je naar bed mag...


Dit jaar was ik rustig thuis met mijn beste vriend, een hele easy going avond, lekker gegeten, biertje wijntje, het hele hapje-drankje verhaal, lekker ouwehoeren en ons heerlijk ergeren aan de oudejaarsconferences....het is nu eenmaal niet iedereen gegeven om leuk te zijn....honden rustig aan onze voeten.....niets aan de hand.


De dagen daarna ben je dus nog verplicht om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen, veelal met de vreselijke woorden "nou...de beste wensen hè..." en dan kunnen we weer over tot de orde van de dag. Met elkaar nog een beetje napruttelen over de vreselijke toestanden met Oud&Nieuw...heb je het gelezen??


Nee....ik heb het niet gelezen....en ik wil het ook eigenlijk allemaal helemaal niet weten. Ik wil het gewoon zo snel mogelijk allemaal weer vergeten. Ik heb een leuke avond gehad met mijn buddy...maar dat had ook net zo goed een andere avond kunnen zijn dan 31 december.


Toch was dit jaar ook voor mij wel een bijzondere jaarwisseling. Op 31 december verkocht ik mijn deel van mijn onderneming aan mijn compagnon. Er borrelde al een tijdje iets in mijn buik en zoals ik altijd goed luister naar wat er in mijn hoofd en in mijn hart gebeurt, zo moet ik ook gevolg geven aan die gevoelens in mijn buik. In 2017 zijn zij en ik aan een heel mooi avontuur begonnen. Dat heeft na ruim tweeënhalf jaar geresulteerd in een prachtig bedrijf, een social enterprise. Een onderneming waar iedereen beter van wordt. Ik ben er zeer trots op dat we dit hebben bereikt en hoop dan ook van harte dat dit bedrijf een glorieuze toekomst tegemoet gaat.


Terugkijkend op mijn werkzame leven heb ik altijd aan de basis gestaan van iets nieuws. Nieuwe afdelingen van organisaties, nieuwe ondernemingen, nieuwe politieke partijen, nieuwe stichtingen en verenigingen, nieuwe festivals en podia, etc. etc. etc. Ik heb me er wel eens zorgen om gemaakt dat ik nooit eens iets heb afgemaakt. Inmiddels weet ik dat ik geen afmaker ben en waar dat aan ligt. Ik ben een ontwikkelaar, een veranderaar, een vernieuwer, een initiatiefnemer, een pionier, geef het maar een naam. Ik hou van die beren die je op die weg tegenkomt als je aan iets nieuws gaat beginnen. Mijn bloed gaat sneller stromen als iedereen zegt dat iets niet kan. Ik rust niet voordat ik het 'onmogelijke' mogelijk heb gemaakt.


Vanaf het moment dat iets staat en begint te lopen, eenmaal draait, er linksom en rechtsom nog wat moeten worden 'ge-finetuned' (in goed Nederlands), dan zakt bij mij de energie een beetje weg en slaat de verveling langzaam toe. Hét moment voor mij om te zorgen dat ik óf binnen de organisatie iets nieuws ga doen óf afscheid neem en aan een nieuw avontuur ga beginnen.


Sinds 1 januari 2020 zit ik 'in between adventures'. Ik blijf mezelf aanbieden als 'hulphond' voor mensen die iets nieuws willen beginnen. Als interconnector zal ik energieën tussen netwerken laten stromen. Ik blijf me als raadslid inzetten voor deze prachtige gemeente en als huismeester op ons mooie landgoed blijf ik actief om optimaal woongenot te verzorgen voor onze lieve bewonertjes.


Welk nieuw avontuur er op me wacht zal zich de komende tijd wel ontvouwen. Met alle nieuwe inzichten die ik de afgelopen tijd heb verkregen, ook over mezelf, leef ik vol vertrouwen de toekomst tegemoet.


Ik wens u, de uwen en mezelf het allerbeste toe voor dit nieuwe jaar, vol nieuwe kansen.


To define is to limit....

110 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page